FőoldalMagunkrólKoncertekTagokRepertoárLetoltesVendégkönyvKapcsolat
Közelgő koncertek

bővebb információ a koncertek menüpontban...
 
Fényképek

Zene világnapja
(2017. 10. 01.)

Szüreti Napok
(2017. 09. 17.)

Pécsi Napok Fesztivál
(2017. 09. 16.)
még több fénykép a letöltés oldalon...
 
Felhasználóink
UN:
PW:
JS Facebook
Magunkról
 
 

A Szekszárd Junior Stars Big Band 2000 novemberében alakult szekszárdi jazz tanszakos fiatalokból. Fennállása óta kiemelkedően foglalkoztatott zenekar, egyre növekvő sikerrel. Önálló hangversenyeit telt házak előtt játssza. Az ország számos fontos színpadán adtak már koncertet: megfordultak többek között a Nemzeti Színházban (2005) és a Művészetek Palotájában (2007) is. Állandó vendégei Szekszárd fesztiváljainak (Szüreti Napok, Pünkösdi Fesztivál). A gondosan összeállított program és a modern big band- hangzás nagy elismerést vált ki a műfajt kedvelő, igényes hallgatóságból. A zenekar ma már nem csupán egy munkaközösség, hanem összeszokott baráti társaság kerekedett belőle, akik nemcsak a közönséget szórakoztatják zenéjükkel, hanem önmaguknak is zenélnek.

A zenekar 2001- től többször részt vett az évente megrendezett Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál rendezvényen: 2001-ben ifjúsági kategóriában III. helyezést ért el, 2006- ban pedig a zsűri a legjobb magyar amatőr big bandnek minősítette (Arany diploma az "A" minősítési kategóriában). A megszerzett minősítést a zenekar 2008- ban megerősítette. A zenekar már 2002 áprilisában a Zeneiskolai Zenekarok IV. Országos Versenyén I. helyezést ért el. 2004 májusában Dániában, Svédországban, szeptemberben Németországban vendégszerepeltek kirobbanó sikerrel.

2004 novemberében a Magyar Rádió nyilvános koncertjén arattak sikert. Ugyanebben a hónapban a Magyar Rádió 8- as stúdiójában az együttes elkészítette első stúdió CD- jét. A zenekar 2005- ben lett 5 éves, amelyet méltóképpen, egy hatalmas koncerttel ünnepelt meg. A koncert helyszínén, a ZUGban, Szekszárdon egy tűt sem lehetett leejteni a földre, a koncertet teljes egészében rögzítette a városi televízió, azóta is szívesen vágnak be részleteket belőle a műsorukba. 2006 őszén elkészült a márciusban rögzített DVD, amelyen az egy évvel korábban megjelent CD műsora látható.

A külföldi fellépések is folytatódtak: a Junior Stars 2006 nyarán fellépett a németországi Eschweiler Music Festival rendezvényen (EMF), ahol óriási sikert aratott és ahová visszavárják a jövőben is. 2006- tól 2009- ig a zenekar az országszerte megrendezett Borfalu gasztronómiai rendezvénysorozat állandó fellépője. A Szekszárd Junior Stars 2006. augusztus 20- án Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésétől a "Közjóért" kitüntető címet kapta több éves kemény, Szekszárdért is végzett munkája elismeréseként. A zenekar 2006 decemberében megkapta a Demján Sándor és a Vállalkozók Országos Szövetsége által 2003-ban alapított Prima díjat, amelynek első évfordulóján nagysikerű koncertet adott a Művészetek Palotájában, Budapesten. Eközben elkészült következő stúdiómunkánk eredménye, egy dupla CD: az egyik korong csak Molnár Ákos- szerzeményeket mutat be (többek között egy soha nem hallott Máté Péter dalt az 1980-as évekből), a másik lemez pedig jazz standardeket tartalmaz, stúdió- illetve koncertfelvételeken.

2008- ban és 2009- ben zenekarunk olaszországi vendégszerepléseken vett részt, amelyeknek köszönhetően az olaszok jobban megismerkedtek a szekszárdi jazzel és borral, a szekszárdi fiatalok pedig az olasz kulúrával és tenegerparttal. Az egyre növekvő koncertszámú látogatásoknak várható a folytatása. 2009 őszén Londonban a Junior Stars kapta a meghívást a II. Kelet- Európai Jazz Fesztivál megnyitására. A nyitókoncerten mindent elsöprő siker és újabb vendégszereplések lehetősége fogadta a zenészeket.

A zenekar koncertrepertoárjában a professzionálisan újrahangszerelt jazz- standard kompozíciók mellett (Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman) saját szerzemények is szerepelnek. A repertoárban szereplő műveket Molnár Ákos (ex- Syrius), a zenekar vezetője hangszereli, a saját szerzeményeket szintén ő írja. A zenekar jövőbeli tervei között az újabb hazai sikerek mellett szerepel a külföldi kapcsolatok erősítése egyre több koncerttel.